Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a expediat o interpelare adresată lui Vasile Botnari, șeful Serviciului de Informații și Securitate în care cere explicații privind expulzarea angajaților liceului Orizont.

„Solicităm explicații privind acțiunile întreprinse astăzi, 6 septembrie 2018, de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în legătură cu directorul liceului moldo-turc Orizont și a altor 5 profesori care activează în aceeași instituție de învățământ. De asemenea, cerem informații detaliate privind cauzele care au dus la aceste intervenții în forță și modul brutal în care s-a acționat”, se spune în interpelarea PLDM semnată de deputatul Tudor Deliu.

Amintim că, Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o precizare în care afirmă că niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, nu a fost reţinută, aşa precum greşit a fost prezentată informația în spațiul public, dar au fost expulzate din ţară. Totodată, SIS afirmă că printre cei 7 cetăţeni străini nu se numără niciun minor.