/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Filip cere introducerea ambroziei în lista plantelor interzise

06 septembrie 2018, ora 09:04

În context, premierul a solicitat Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să vină cu un proiect de hotărâre de Guvern, prin care ambrozia să fie reintrodusă în lista plantelor interzise.

„Această plantă provoacă o alergie destul de puternică. Și odată ce va fi inclusă în această listă, vor putea fi aplicate amenzi față de cei care vor încălca legea”, a spus Pavel Filip.

Precizăm că, ambrozia este o plantă care crește pe câmpurile neîngrijite. O plantă matură poate elibera miliarde de grăuncioare de polen și până la 30.000 de semințe – așa că se înmulțește sălbatic. Planta provine din America de Nord, dar polenul ei a fost răspândit și în Europa, aici fiind deja recunoscută ca o plantă de carantină, fiind interzisă. Începând cu anul trecut, în România, proprietarii de terenuri care nu nimicesc această plantă sunt amendați cu peste 400 euro. În Europa, 33 de milioane de oameni sunt afectați de „iarba pârloagelor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram