Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a expediat și o el o interpelare la Serviciul de Securitate și Informații prin care a cerut explicații privind expulzarea conducerii și profesorilor de la Liceul Orizont.

Potrivit lui Ghilețchi, expulzarea celor șapte cetățeni turci ridică mai multe semne de întrebare, iar asemenea decizii trebuie să fie bazate pe dovezi clare, nu doar suspiciuni.

„Este, cel puțin, straniu că 25 de ani, acești cetățeni străini au activat în țara noastră fără a fi avertizați sau învinuiți de activități ilegale, iar acum brusc au devenit persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova. De aceea, am decis să trimit o interpelare în adresa Serviciului de Informații și Securitate privind decizia de a expulza pe cei 7 cetățeni turci care activau în calitate de profesori la Liceul „Orizont” cu solicitarea de prezenta probele care au stat la baza acestor decizii”, menționează Valeriu Ghilețchi într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Serviciul de Securitate și Informații a anunțat despre expulzarea din țară a șape cetățeni pentru că ar fi suspectați că desfășoară acțiuni ilegale ce ar pune în pericol securitatea națională.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!