Nu și-a revenit bine după cutremurul provocat acum câteva luni, că a fost zguduit de un alt seism puternic. două persoane au murit, alte 140 au fost rănite şi cel puţin 40 sunt considerate dispărute în urma cutremurului de 6.7 grade pe scara Richter produs miercuri în nordul Japoniei, relatează mediafax.ro.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 39 de kilometri, în zona oraşului Chitose de pe insula Hokkaido.

Seismul s-a produs joi la ora locală 03.07 (ora României, 21.07), iar în urma seismului nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Agenţia niponă de Meteorologie a avertizat în privinţa posibilităţii producerii altor cutremure.

„Pot apărea cutremure puternice, în special în umătoarele 2-3 zile. Cerem localnicilor să fie foarte atenţi la activitatea seismică şi să nu meargă în zone periculoase”, a declarat Toshiyuki Matsumori.

Douăzeci de mii de membri ai forțelor de autoapărare, poliție și pompierii participă la operațiunile de salvare și acordă asistență zonei afectate de cutremure, a declarat secretarul general japonez Yoshihide Suga la o conferință de presă de la Tokyo.

„Douăzeci de mii de angajați ai forțelor de auto-apărare, poliție și pompieri, 50 de elicoptere sunt implicate în operațiunile de salvare și acordarea ajutorului“, a declarat Yoshihide.

Astfel, autorităţile aviatice au anulat toate zborurile de pe aeroportul Hokkaido, iar transportul feroviar a fost oprit. Și serviciul de transport public şi-a oprit activitatea şi şcolile din zonă nu vor fi deschise azi.