/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A trimis elevii la muncă și și-a însușit salariile. Ce riscă directorul unei şcoli profesionale

07 septembrie 2018, ora 10:17

Procurorii anunță că în urma acţiunilor procesuale și audierea a zeci de victime, au stabilit că de la începutul anului 2010 şi până în luna august anul 2017, directorul şcolii profesionale, „în mod sistematic, urmărind scopul obţinerii mijloacelor financiare utilizate ulterior în scopuri personale, profitând de poziţia sa autoritară condiţionată de funcţia administrativă deţinută şi promiţând elevilor şcolii calificative excelente la examene, i-a determinat pe aceştia să muncească în localuri de agrement de pe litoralul românesc al Mării Negre, în perioada estivală”.

Astfel, elevii au fost supuşi exploatării prin muncă, în regim nenormat, cu însuşirea de către inculpată a remunerărilor pentru activităţile prestate de către victime.

Directorul şcolii profesionale a fost suspendată provizoriu din funcţie. Potrivit prevederilor Codului penal, infracţiunile incriminate inculpatei se pedepsesc cu închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram