A fost finalizată tranzacția de preluare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz de către Eurotransgaz Moldova – subsidiara Companiei Transgaz România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, datorită îndeplinirii integrale a condițiilor contractului joi a fost semnat certificatul de finalizare pentru tranzacția de vânzare-cumpărare a Vestmoldtransgaz. Imediat după semnare, în bugetul de stat trebuie să fie încasate 180 milioane de lei de la tranzacția respectivă.

În contextul finalizării procedurii de achiziție, Pavel Filip a avut o întrevedere cu ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușcă, și cu directorul general al Companiei Transgaz România, Ion Sterian.

Filip a asigurat conducerea Transgaz de întregul suport al Guvernului Republicii Moldova pentru lansarea cât mai rapidă a procedurilor de tender, de achiziții și de construcție a gazoductul Ungheni- Chișinău, se mai spune în comunicatul Guvernului. Compania Transgaz urmează să investească în acest scop circa 93 milioane de euro.

Contractul de privatizare a ÎS Vestmoldtransgaz de către compania românească Transgaz a fost semnat la 28 martie curent. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.