Fiica unui dintre cele șapte persoane reținute de SIS pentru că ar avea legături cu organizații teroriste a protestat la aeroportul Chișinău și a cerut eliberarea tatălui său. „Tatăl meu nu este terorist. Vă rog să-l eliberați”, a spus ea.

Ea a povestit că în dimineața zilei de joi, în timp ce erau în drum spre școală a venit o mașină mare și l-a luat pe tatăl ei. Potrivit fetei, au fost trei bărbați care au încercat să o ia și pe sora sa, însă nu le-a reușit. Ulterior, potrivit cei, aceștia „au închis ușa și au plecat”. Tânăra mai spune că cei trei bărbați care l-au luat pe tatăl său nu s-au prezentat și nu au numit vreun motiv. Acesta a fost dus, potrivit ei, într-un microbuz de culoare gri sau alb cu numărul de înmatriculare XXX 459.

Amintim că, în dimineața zilei de joi, șapte persoane de origine turcă au fost ridicați din stradă sau de acasă, ulterior Serviciul de Securitate și Informații a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Președintele Parlamentului a cerut audieri în Parlament pe acest caz, iar doi deputați au expediat o interpelare la SIS pentru explicații.