Consiliul pentru Prevenirea Torturii anunță că după ce a efectuat vizite ad-hoc în patru instituții care au dreptul legal să mențină în detenție a constatat că cei șapte cetățeni turci nu au avut calitatea de deținut și nu s-au aflat în aceste instituții.

Vizitele au fost făcute pe parcursul zilei de 7 sptembrie, între orele 17.00 și 22.00 la Inspectoratul de Poliție Centru din municipiul Chișinău, la Penitenciarul Nr.13, la Centrul Național Anticorupție și la Centrul de de Plasament Temporar al Străinilor. Membrii Consiliului spun că au mers la aceste instituții pentru a verifica și identifica dacă cei șapte cetățeni reținuți de SIS pe 6 septembrie au fost deținuți.

„Ca rezultat al verificării registrelor, locurilor de detenție/celulelor, discuțiilor confidențiale cu persoanele aflate la moment în detenție și cu personalul instituțiilor, Consiliul a constatat faptul că în perioada 6-7 septembrie 2018 cei șapte cetățeni turci nu au fost deținuți în cele patru instituții”, anunță Consiliul.

De asemenea, Consiliul pentru Prevenirea Torturii spune că atât izolatorul SIS, cât și izolatoarele sectoriale din municipiul Chișinău, cu excepția IP Centru, sunt sistate și în ele nu pot fi deținute persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!