La Chișinău a fost inaugurată cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. În acest an, Festivalul a debutat cu celebra operă în patru acte „Macbeth” de Giuseppe Verdi, în regia lui Andreea Battistini din Italia, sub conducerea dirijorului Nicolae Dohotaru.

Programul Festivalului cuprinde opt spectacole– patru opere: Macbeth, Boema, Carmen, Căsătoria Secretă, trei balete: Romeo și Julieta, Lacul Lebedelor, Spartacus și un concert de gală.

La Festival vor evolua soliști și regizori din zece ţări. Printre aceștia: Ventseslav Anastasov şi Tsveta Sarambelieva, solişti ai Teatrului de Operă din Sofia; Hanying Tso din Taiwan; Florin Guzgă, solistul Operei Române de la Iaşi; Victor Tomashek şi Alexandra Vorobiova de la Teatrul de Operă din Odessa; Ragaa Eldin de la Opera din Cairo; Vladyslav Lysak (Ucraina); Veronica Tello (Spania); dirijorii: Tiberiu Soare (România), Oleksiy Baklan şi Alexandru Samoilă (Ucraina).

Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” se desfășoară în perioada 7-16 septembrie și se va încheia cu un grandios concert de gală, la care vor participa nume notorii din lumea lirică internaţională: legendarul tenor peruvian – Juan Diego Florez; soprana – Valentina Naforniţă; Andrei Jilihovschi; Mihail Dogotaru; Igor Țurcanu.