/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Autoritățile insulei grecești Santorini vor să ia măsuri drastice contra turismului

missing
09 septembrie 2018, ora 09:48

Primarul insulei, Nikos Zorzos, spune că insula a ajuns la saturație și nu mai pot fi acceptați mai mulți turiști. Sistemul de electricitate și rețeaua de apă și canalizare și-au atins limitele. Gunoiul s-a dublat față de acum cinci ani. „Dacă nu reducem și nu controlăm fluxul de turiști, o să ne distrugă”, spune primarul Nikos Zorzos, citat de DIGI24.

Cea mai mare problemă pentru insula Santorini nu este reprezentată de turiștii care vin să își petreacă vacanțele aici, ci de aceia care merg în croaziere și vizitează insula pentru perioade mai scurte de timp. În sezonul de vârf, zilnic în Santorini ajung cu vasele de croazieră peste 4.000 de turiști, majoritatea veniți din Creta sau din alte insule aflate în apropiere. Iar navele sunt mult prea mari pentru a fi ancorate în porturile mici ale insulei.

Anual, în Santorini ajung peste două milioane de turiști, prea mulți pentru cât poate suporta o insulă micuță din Mediterană. Santorini este considerată printre destinațiile de lux dintre insulele grecești, fiind o destinație preferată în special pentru lunile de miere sau pentru cuplurile care vor să se căsătorească într-un decor mediteran.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram