/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Inițiatorii campaniei „Profesorii nu sunt teroriști” au lansat o petiție adresată mai multor instituții europene

missing
09 septembrie 2018, ora 08:15

Petiționarii cer explicații clare privind motivul pentru care profesorii au fost arestați și trimisi în Turcia, cu încălcarea aproape a tuturor protocoalelor relevante, precum și a dreptului internațional, cer informații complete și dovezi că acești oameni sunt membri ai vreunei organizației terorite sau au legături cu aceasta și reprezintă astfel o amenințare la adresa securității naționale a Republicii Moldova. De asemenea, inițiatorii petiției soliciită informații complete despre locul exact în care sunt acum cele șapte persoane, precum și despre situația lor.

Petiționarii cer și demisia imediată a directorului Serviciilor Secrete ale Moldovei și a tuturor celor implicați în această operațiune, dar și scuze publice ale Guvernului adresate persoanelor expulzate, precum și familiilor acestora.

Inițiatorii petiției își doresc o reacție masivă a societății și a instituțiilor internaționale în care guvernul Republicii Moldova să fie condamnat public pentru încălcarea dreptului internațional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram