În accidentul de duminică cu implicarea coloanei prezidențiale, două mașini ale acesteia au fost puternic avariate. Potrivit lui Anatolie Golea, director interimar SPPS, a fost identificată o mașină cu care va circula Igor Dodon.

„La momentul de față s-a identificat o unitate de transport de tip Mercedes S Class”, a declarat Golea. De asemenea, acesta a precizat că la momentul de față experții examinează automobilele și urmează să vină cu un raport în care se va spune dacă acestea pot fi reparate sau nu.

Directorul interimar SPPS a mai spus că toate mașinile sunt asigurate CASCO și prejudiciul material va fi acoperită de compania de asigurare.

Golea a mai explicat că a fost exclusă versiunea unui atentat asupra președintelui. La o astfel de concluzie s-a ajuns după ce s-a făcut o analiză la toate circumstanțele accidentului.

Amintim că, duminică, 9 septembrie, două mașini din coloana oficială a Președintelui Republicii Moldova au fost implicate într-un accident de circulație pe traseul Chișinău-Ungheni.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs, după ce un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

În urma accidentului, președintele țării, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Viața niciuneia din persoanele rănite în accident nu este în pericol.