Fostul polițist de frontieră Ghoerghe Petic, care a devenit cunoscut opiniei publice după ce a vorbit despre schemele de contrabandă la frontieră, are calitatea de bănuit într-o cauză penală pentru că ar fi împușcat în roata unui automobil și pentru că a amenințat cu răfuiala fizică doi cetățeni. Petic susține că incidentul dat a avut loc în 2003 și că cauza a fost clasată pentru că se afla în funcțiune și a fost legitimă apărare. În același timp, el susține că cauza a fost redeschisă la comanda lui Jizdan, ministerul neagă acuzațiile.

Potrivit ordonanței, în toamna anului 2004, Petic aflându-se în barul „Svetlana” din Cairaclia, Taraclia, unde se aflau mai multe persoane, deținând asupra sa o armă asemănătoare cu automatul „Kalașnikov”, manifestând un comportament agresiv, încălcând grosolan ordinea publică și manifestând o vădită lipsă de respect față de normele morale, din intenții huliganice a îndreptat arma în regiunea capului cet. Casapov Valerii, amenințându-l cu moartea și răfuiala fizică, iar la cererea cet. Velcev Vitalii de a se liniști demonstrativ a îndreptat arma spre el, indicându-i să nu se implice, după care ieșind afară a efectuat o împușcătură în roata din fața a automobilului victimei, amenințându-l în continuare cu aplicarea violenței.

Potrivit aceluiași document, prin acțiunile sale intenționate Petic Gheorghe a comis infracțiunea prevăzută de art. 287 alin (3) din Codul penal huliganism agravant, săvârșit cu aplicarea armei pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății.

Petic afirmă că acțiunile care i se incriminează au avut loc în vara anului 2003, și atunci a fost deschisă o cauză penală, dar care a fost închisă deoarece, potrivit lui Petic, el se afla în exercițiul funcțiunii iar, împușcătura a efectuat-o pentru a se apăra. Petic afirmă că cauza penală a fost deschisă la comanda lui Jizdan.

Alina Zbancă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a negat acuzațiile afirmând că poliția, organele abilitate gestionează unele procese și reacționează exact conform prevederilor legale. „Respectiv toate aceste acuzații nu sunt altceva decât o încercare de a implica imaginea ministerului și a ministrului în jocuri politice în care este implicat acesta. Dacă Gheorghe Petic crede că într-o situație sau alta legea a fost aplicată incorect în raport cu el, trebuie să se adreseze organelor abilitate care vor investiga”, a precizat Zbancă.