/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Pe numele lui Petic a fost deschisă o cauză penală. Ce i se incriminează fostului polițist de frontieră

missing
11 septembrie 2018, ora 14:51

Potrivit ordonanței, în toamna anului 2004, Petic aflându-se în barul „Svetlana” din Cairaclia, Taraclia, unde se aflau mai multe persoane, deținând asupra sa o armă asemănătoare cu automatul „Kalașnikov”, manifestând un comportament agresiv, încălcând grosolan ordinea publică și manifestând o vădită lipsă de respect față de normele morale, din intenții huliganice a îndreptat arma în regiunea capului cet. Casapov Valerii, amenințându-l cu moartea și răfuiala fizică, iar la cererea cet. Velcev Vitalii de a se liniști demonstrativ a îndreptat arma spre el, indicându-i să nu se implice, după care ieșind afară a efectuat o împușcătură în roata din fața a automobilului victimei, amenințându-l în continuare cu aplicarea violenței.

Potrivit aceluiași document, prin acțiunile sale intenționate Petic Gheorghe a comis infracțiunea prevăzută de art. 287 alin (3) din Codul penal huliganism agravant, săvârșit cu aplicarea armei pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății.

Petic afirmă că acțiunile care i se incriminează au avut loc în vara anului 2003, și atunci a fost deschisă o cauză penală, dar care a fost închisă deoarece, potrivit lui Petic, el se afla în exercițiul funcțiunii iar, împușcătura a efectuat-o pentru a se apăra. Petic afirmă că cauza penală a fost deschisă la comanda lui Jizdan.

Alina Zbancă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a negat acuzațiile afirmând că poliția, organele abilitate gestionează unele procese și reacționează exact conform prevederilor legale. „Respectiv toate aceste acuzații nu sunt altceva decât o încercare de a implica imaginea ministerului și a ministrului în jocuri politice în care este implicat acesta. Dacă Gheorghe Petic crede că într-o situație sau alta legea a fost aplicată incorect în raport cu el, trebuie să se adreseze organelor abilitate care vor investiga”, a precizat Zbancă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram