Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la 11 septembrie erau în evidenţă 12050 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Criuleni - 46, și Edineț - 52.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2319 locuri de muncă vacante, constituind cca 19% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 9687 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste 2000 mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorii necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (914), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (616), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.