La Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor, însă aceasta a fost amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, avocații lui Șor au înaintat o cerere în vederea efectuării unei expertize financiar-contabile. Procurorul s-a expus pentru respingerea acestei cereri. Instanța de judecată a amânat ședința, pentru a examina cererea respectivă.

Mihălceanu a precizat pentru TV8 că o nouă ședință pentru data de 19 septembrie, în cadrul căreia își va expune decizia.

Amintim că, la ședința din 24 august, a fost audiat un „specialist” invitat de partea apărării care, potrivit avocatului primarului de Orhei, a confirmat nevinovăția lui Ilan Șor. Atunci Iulian Balan a spus că nu ne poate oferi mai multe detalii „fiind o ședință cu ușile închise”.

Amintim că Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.