Candidatura fostei deputate comuniste Oxana Domenti a fost propusă de către ministerul afacerilor externe şi integrării europene pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană. Candidatura acesteia a fost avizată pozitiv de către comisia politică externă și integrare europeană.

Totodată, Ambasadorul agreat va deține și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

Amintim că, Oxana Domenti și-a depus mandatul de deputat la finele anului trecut anunțând că se va implica în proiecte cu privire la protecția socială.

„Am decis să mă retrag din politică și am depus mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Voi rămâne, însă, fidelă cauzelor sociale pentru care am pledat și le-am promovat mulți ani la rând, atât în calitatea mea de consilier prezidențial cât și în calitate de președinte de comisie de sănătate și socială. Doresc să mulțumesc mult echipei în care am activat pentru toată susținerea pe care am avut-o în activitatea politică! Mulțumiri distincte Președintelui Vladimir Voronin alături de care am lucrat fructuos 14 ani!”, a scris atunci Domenti pe pagina sa de Facebook.

Oxana Domenti a fost deputată în Parlament din 2009, iar din 2015 a condus Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie. În perioada 2003 – 2009 a fost consilier al Președintelui Republicii Moldova Vladimir Voronin în problemele dezvoltării sociale.