Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu consideră că fi fost corect ca partidele de opoziție parlamentare și extraparlamentare, care nu sunt la cheremul lui Vlad Plahotniuc, să se unească pentru a demola acest regim. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Mihai Ghimpu spune că a întreprins toate măsurile pentru a fi împreună cu celelalte partide de dreapta, dar că nu ar exista dorință. Astfel, PL va merge de una singură la următoarele alegeri parlamentare. Totodată, dacă accede în legislativ, Mihai Ghimpu spune că nu va face coaliție în niciun caz cu Partidul Democrat.

Totodată, liderul PL spune că pentru următoarele alegeri nu va accepta un bloc cu partidele unioniste PUN, PLR, PNL. „Eu nu vreau să contribui ca să aduc în Parlament deputați care să fie cu Plahotniuc și nu cu România. Așa cum am avut șapte în 2003 și acum avem patru care stau în sală, chipurile sunt independenți, dar votează tot timpul cu PD. Nu vreau să fac acest lucru”, a declarat Mihai Ghimpu.