Decizia privind expulzarea celor șapte cetățeni turci a fost luată de liderul partidului de guvernământ, Vlad Plahotniuc. De această părere este președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Potrivit lui, acest regim nu se mai poate menține pe furturile care le-a făcut de la oameni. „Atunci își caută susținători și parteneri în exterior, cărora le amanetează și le furnizează această țară pe tavă și pe dimensiunea economică, și politică, și geopolitică. Grav este că am putea ajunge într-o bună zi când va fi prea târziu”, a declarat liderul PPDA în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Despre alegerile parlamentare planificate pentru luna februarie 2019, Andrei Năstase spune că același Plahotniuc urmărește excluderea PPDA și PAS din cursa electorală. Totodată, Andrei Năstase spune că dacă lucrurile vor continua să degradeze, nu este exclusă totalmente varianta boicotării alegerilor. „Noi nu putem să abandonăm procesul politic doar pentru că cineva vine și își bate joc de valori, procesul politic. O decizie despre modul cum vom participa la alegeri va trebui să fie foarte bine elaborată ținând cont și de care vor fi consecințele, care este sprijinul popular, exterior”, a spus liderul PPDA.

Andrei Năstase susține că va fi mai complicat de câștigat mai multe mandate în următorul Parlament având în vedere că scrutinul se va desfășura într-un singur tur. „Dar anume asta ar trebui să ne determine să fim cât se poate de raționali, pragmatici, altruiști, să facem compromisuri în folosul țării și să fim cât mai puțini din zona democratică pentru a participa cu un candidat comun”, a continuat președintele PPDA.