/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CUC: Angajați ai Agenției Servicii Publice au fost blocați la posturile de control instalate de transnistreni

missing
14 septembrie 2018, ora 09:20

Președintele delegației Republicii Moldova a menționat că aceștia au fost blocați pe 6 septembrie curent le-au fost perchiziționate automobilele de serviciu, ridicate actele de identitate, dar și formulare, ștampile și alte rechizite de lucru. Asemenea incidente s-au produs concomitent la podurile peste râul Nistru Gura Bâcului-Bâcioc și Rezina-Râbnița.

„Aceste evenimente demonstrează o dată în plus abuzurile comise de Tiraspol prin care se încalcă dreptul la libera circulație în Zona de Securitate și reprezintă un argument forte pentru promovarea conceptului privind asigurarea securității și liberei circulații în Zona de Securitate de către contingentul militar de pacificare în comun cu Poliția și așa-numita „miliție”, scrie într-un comunicat al CUC. De asemenea, se precizează că discuțiile pe marginea acestui subiect vor continua pe 20 septembrie.

În cadrul ședinței a fost luată decizia de a-l elibera din funcția de observator militar pe locotenent-colonelul Veaceslav Veste, a cărui deplasare de serviciu s-a încheiat. De asemenea, în cadrul audierii raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația din Zona de Securitate pentru perioada 5-11 septembrie 2018, delegația Republicii Moldova a cerut explicații referitor la acțiunile de masă cu caracter militar organizate la 7-9 septembrie de către structurile militare ale Tiraspolului în apropiere de localitatea Merenești, în sectorul de sud al Zonei de Securitate. La aceste acțiuni au fost implicați circa 500 de studenți-militari, inclusiv minori: cadeți, suvoroviști, care sub îndrumarea militarilor transnistreni au urmat un curs de pregătire cu utilizarea echipamentelor militare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram