/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un om de afaceri, reținut pentru a treia oară timp de un an. Frate: Îl lasă pe 2 minute și îl închid la loc

missing
14 septembrie 2018, ora 16:00

Fratele acestuia spune că: Numai îi dă drumul din penitenciar și două minute libere și îl închid înapoi. Îi fabrică alte dosare”. Între timp, soacra suspectului presupune că toate relele se trag de la faptul că Eșanu face business cu metale neferoase și ar deranja cuiva. “Nu a făcut politică. Lucrează cu piața metalelor nefieroase, legat cu MetalFeros. Unica întrebare este ca să-l elimine de pe piață.

Soția învinuitului a reușit, intr-un final, să discute cu adjunctul procurorului General, Mircea Roșiorul, care a spus că va analiza legalitatea procedurilor. Acesta a declarat pentru TV8 că: Am luat act de toate cerințele doamnei, le-am fixat. Acest mesaj va fi transmis procurorului general și am asigurat-o pe doamnă că absolut la toate cerințele ei va beneficia de un răspuns în formă scrisă. Va fi de acord doamna cu ceea ce va primi, sau nu, rămâne de văzut. Noi sperăm ca doamna să fie. 

Valentin Eșanu a fost reținut alături de alți 6 subalterni și un agent economic, în luna august 2017. Potrivit poliției, aceștia au creat o schemă prin care înregistrau în evidenţa contabilă acte de achiziţii a deşeurilor de metale, întocmite din numele unor persoane fizice decedate sau aflate peste hotare. Pentru a achita mai puține impozite, aceștia cumpărau fierul vechi și alte deșeuri de metale neferoase, iar în acte indicau cheltuieli majorate. Datele preliminare ale anchetei arată că, începând cu 2014, unul din cei doi agenți economici a indicat în evidenţele contabile cheltuieli majorate cu peste 95 de milioane de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram