Racheta care a lovit boeing-ul companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit în Donbas, aparține forțelor militare pro-Kiev, au declarat, într-o conferință de presă, reprezentanții Ministerului rus al Apărării, potrivit bbc.com.

Racheta face parte din seria de producție 9М38 cu care era dotată o unitate militară din regiunea Ternopil, Ucraina, anunță autoritățile de la Moscova.

În conferința de presă, a mai fost demonstrat un film în care se vorbește despre o falsificarea a video-ului cu sistemul de rachete „Buk”.

Astfel, Ucraina este implicată nu doar la prăbușirea „Boeing”, dar și la o falsificarea a probelor, declară șeful Departamentului de Informații și Comunicațiilor al Ministerului Apărării, Igor Konashenkov.

La răspunsul jurnaliștilor, Konashenkov a declarat că racheta „Boeing” nu a fost lăsată de armata Ucraineană în Crimeea.

Precizăm că reprezentanții procuraturii olandeze au anunțat, după mai multe investigații, că avionul companiei Malaysia Airlines, doborât în Donbass în iulie 2014 a fost lovit de o rachetă „Buk” a forțelor armate ruse.

Amintim că un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbușit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.