/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Voi semna demisia miniștrilor actuali”. Ce spune Dodon despre remanierile la Guvern și noile candidaturi la funcția de miniștri

missing
18 septembrie 2018, ora 14:44

„I-am spus, la rândul meu, că putem discuta asemenea remanieri doar dacă se vor propune persoane alese pe criterii profesionale, nu politice. Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbata și nu mai e mult până acest lucru se va întâmpla, după alegerile parlamentare. Dar până atunci, Executivul, așa cum este el, trebuie să funcționeze. Ca șef al statului am o abordare instituțională în relația cu Guvernul prin care, așa cum am mai spus, nu voi bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat. Am refuzat pâna acum propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă am avut motive întemeiate sa o fac. În alte situații, propunerile făcute de Prim-Ministru au fost persoane pe care nu aveam motive sa le resping. Astăzi voi semna demisia miniștrilor actuali. Apoi voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor. Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”, a scris Dodon.

Precizăm că la breafing-ul PDM, Premierul a spus că a discutat cu președintele și că nu vor fi blocaje instituționale la numirea noilor miniștri în funcții.

Amintim că, liderul PDM a anunțat că vor fi demiși ministra Sănătății și ministrul Agriculturii, iar în locul acestora ar urma să fie numiți Silvia Radu și Nicolae Ciubuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram