Analistul politic, Veaceslav Berbeca, s-a arătat surprins de candidatura Silviei Radu pentru funcția de ministră a Sănătății. Totodată dânsul declară că ea ar fi o persoană preferată de actualul regim și că ar urma să joace un rol importat pentru următoarele alegeri.

„Nu ne așteptam ca dumneaei cu scorul pe care l-a obținut la alegerile locale va fi numită în funcție de Ministru a Sănătății. Înțeleg că ea este una dintre preferatele actualului regim”, Veaceslav Berbeca, analist politic.

Acesta a mai adăugat că Radu urmează să joace un rol important pentru alegerile care se apropie.

„Ea va trebui să joace un rol foarte important în perioada pre-electorală. Cred că acestă numire are un anumit iz electoral. Ea va fi un ministru care va fi foarte activ în perioada electorală. Și anume să promoveze imaginea Partidului Democrat”, Veaceslav Berbeca, analist politic.

Întrebat de prezentatoarea TV, Angela Gonța dacă Partidul Democrat nu a renunțat la ea ca primar din motiv că poate fi pregătită pentru viitoarele alegeri, Veaceslav Berbeca a declara că nu crede în faptul că va reveni la funcția de candidat la alegerile locale.

La finele emisiunii analistul politic a afirmat că Radu ar avea legături cu Partidul Democrat și ar urma să joace un rol important în guvernarea care se va forma după alegerile din 2019.

„Cred că există o anumită legătura între dumneaei și Partidul Democrat. Acest partid al guvernării are anumite preferințe. Nu este exclus ca Silvia Radu să joace un rol important și în eventualitatea noii guvernări Parlamentare după anul 2019”, Veaceslav Berbeca, analist politic.

Amintim că, la începutul săptămânii, Silvia Radu a fost propusă de Partidul Democrat în funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al partidului.

Precizăm că conversația poate fi pivită începând de la minutul 4:52.