Condamnații la detenție pe viață, au posibilitatea să studieze și să obțină o meserie. 18 persoane private de libertate din custodia Penitenciarului nr.17-Rezina, înmatriculate la Școala Profesională din orașul Rezina, au început luna aceasta studiile, pentru a căpăta profesia de tencuitor.

Potrivit administrației naționale a penitenciarelor, se desfășoară o formă nouă de învățământ dual, care presupune mai multe ore practice și mai puține teoretice, iar prelegerile au loc în incinta penitenciarului, cu participarea profesorilor instituției de învățământ.

Pe parcursul unui an de studii, condamnații vor obține cunoștințe teoretice și practice în domeniu, după care ulterior le vor putea implementa, cu perspectiva de a munci pe teritoriul penitenciarului.

Tendința de perfecționare, dezvoltarea profesională, reintegrarea în societate, șansa obținerii unei meserii sunt unele din scopurile, care ar oferi posibilitatea siguranței zilei de mâine pentru persoanele certate cu legea.

Administrația națională a penitenciarelor informează că în majoritatea instituțiilor penitenciare din țară, persoanele private de libertate au posibilitatea de a învăța o meserie.