/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Au fost înmatriculați la școală. 18 bărbați, condamnații la detenție pe viață, vor fi tencuitori

20 septembrie 2018, ora 13:58

Potrivit administrației naționale a penitenciarelor, se desfășoară o formă nouă de învățământ dual, care presupune mai multe ore practice și mai puține teoretice, iar prelegerile au loc în incinta penitenciarului, cu participarea profesorilor instituției de învățământ.

Pe parcursul unui an de studii, condamnații vor obține cunoștințe teoretice și practice în domeniu, după care ulterior le vor putea implementa, cu perspectiva de a munci pe teritoriul penitenciarului.

Tendința de perfecționare, dezvoltarea profesională, reintegrarea în societate, șansa obținerii unei meserii sunt unele din scopurile, care ar oferi posibilitatea siguranței zilei de mâine pentru persoanele certate cu legea.

Administrația națională a penitenciarelor informează că în majoritatea instituțiilor penitenciare din țară, persoanele private de libertate au posibilitatea de a învăța o meserie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram