/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți”. Dodon îi răspunde lui Filip

20 septembrie 2018, ora 10:49

„Domnul Prim-Ministru Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți. Aceasta e o problemă cronică a guvernărilor eurounioniste și premierul nu trebuie să dea vina pe Președinție pentru eșecurile și politica de cadre proastă a Executivului. Populism este atunci când îți amintești de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. Iar încălcarea Constituției este atunci când uzurpezi puterea și transformi Curtea Constituțională în filială de partid”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a mai spus că colaborarea dintre instituțiile statului presupune dialog, nu forțarea șefului statului să accepte persoane necalitative în funcții înalte. Dacă-i vor atât de mult, să și-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o. Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare, care folosește instituțiile puterii ca instrument de presiune. Nu-mi schimb opinia odată luată și nu voi ceda presiunilor”, a mai adăugat Dodon.

Precizăm că miercuri, Igor Dodon a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Demisia celor doi a fost anunțată de liderul PD Vlad Plahotniuc marți, atunci el a anunțat și candidaturile pentru funcțiile eliberate pe Silvia Radu în fruntea ministerului Sănătății și Nicolae Ciubuc în fruntea ministerului Agriculturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram