/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O delegaţie israeliană va sosi joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale

missing
20 septembrie 2018, ora 08:11

Condusă de generalul Amikam Norkin, şeful forţelor aeriene, delegaţia va prezenta “raportul situaţiei din această seară (de luni spre marţi) (…) privind toate aspectele sale”, a indicat armata israeliană într-un comunicat.

“În plus, ei vor prezenta tentativele continue ale Iranului de a transfera arme strategice organizaţiei teroriste Hezbollah şi de a stabili o prezenţă militară iraniană în
Siria”, adaugă sursa citată.

Luni, un avion rus a fost doborât din greşeală de apărarea antiaeriană a aliatului său sirian, ucigând pe toţi cei 15 membri ai echipajului, într-un moment în care rachete israeliene vizau depozite de muniţii din provincia siriană Latakia (nord-vest).

Armata rusă i-a acuzat mai întâi pe piloţii israelieni că s-au servit de aparatul rus ca acoperire pentru a scăpa de tirurile siriene, ceea ce Israelul a negat.

Conform acestuia, avionul Rusiei nu se afla la locul operaţiunii atunci când avioanele israeliene au lovit un sit al armatei siriene şi a fost atins când aceste aparate reveniseră deja în spaţiul israelian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat marţi “tristeţea” într-o convorbire telefonică avută cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a promis asistenţă din partea Israelului în derularea anchetei cu privire la tragicul incident.

Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit de un “concurs de circumstanţe accidentale tragice” şi a cerut taberei israeliene să nu permită repetarea acestui gen de situaţii.

Norkin va fi însoţit la Moscova de ofiţeri de informaţii, a precizat armata israeliană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram