/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Silvia Radu ar putea fi examinată în calitate de premier? Ce spune purtătorul de cuvânt al PDM

missing
21 septembrie 2018, ora 08:16

„În cazul unei coaliții Pro-Moldova, ar putea exista o candidatură neutră, iar partidul de guvernământ va încerca să prezinte această candidatură ca fiind una neutră. Totodată, expertul susține că este prematur să se vorbească despre anumite coaliții postelectorale, a afirmat Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Mihai Popșoi, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, este de părere că în calitate de program minim există mari șanse ca Silvia Radu să candideze pe circumscripție uninominală, probabil la Chișinău. În ceea ce privește un oarecare program maxim, este verosimilă această ipoteză că Silvia Radu ar putea fi numită prim-ministru într-o eventuală coaliție PDM-PSRM. „Cunoaștem că apropierea ei de PDM este incontestabilă, dar mai cunoaștem că este în relație foarte bună și cu președintele Dodon chiar dacă acum președintele nu vrea să semneze decretul de numire a acesteia în funcția de ministru al sănătății”, a declarat Mihai Popșoi.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a exclus această ipoteză, deși funcția de premier este una politică, iar Silvia Radu la moment este apolitică și niciodată nu a făcut parte din PDM. „Dar dacă pe viitor cei care vor crea coaliția și vor considera că ea este un bun manager și dacă va exista un acord între ei, de ce nu? Nu exclud. Poate fi și o altă persoană, poate fi și ea (n.r. Silvia Radu)”, a menționat Vitalie Gamurari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram