Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, nu a avut parte de nicio clipă de libertate luni, după ce a executat o pedeapsă de 30 de zile de închisoare Acesta a fost reţinut, din nou, chiar la ieşirea din penitenciar, din cauza unui alt protest neautorizat, scrie agerpres.ro.

Dânsul a fost reţinut chiar la uşa penitenciarului de militari din trupele speciale, care l-au îmbarcat într-o maşină şi l-au dus într-o direcţie necunoscută.

Ulterior, Leonid Volkov a scris pe Twitter că Navalîi a fost dus la secţia de poliţie Danilovski din Moscova, fiind acuzat de încălcarea legii privind protestele, ceea ce a dus la vătămarea unor persoane, infracţiune pasibilă cu 20 de zile de închisoare.

Amintim că, Aleksei Navalnîi, care a fost reţinut de poliţie lângă domiciliul său luna trecută, a fost condamnat la închisoare pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate în capitala rusă în luna ianuarie, când chemase la boicotarea alegerilor prezidenţiale la care nu i s-a permis să participe.

Opozantul a declarat că sentinţa cu pedeapsa cu închisoarea a fost realizată de către autorităţi pentru a descuraja protestele împotriva nepopularei reforme a pensiilor.

Peste 800 de persoane au fost reţinute la nivel naţional în timpul acestor proteste, care au avut loc chiar în ziua alegerilor locale, la 9 septembrie.

În perioada în care Navalnîi se afla la închisoare, Viktor Zolotov, şeful Rosgvardia – garda pretoriană a preşedintelui Vladimir Putin l-a ameninţat pe Navalnîi, din cauza unei investigaţii privind corupţia şi fraudele în achiziţiile publice.