/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Declarațiile consilierului prezidențial după ședința CC în care s-a decis suspendarea lui Dodon

24 septembrie 2018, ora 12:26

„Astăzi din nou am văzut o modalitate de utilizare a Curții pentru lupte politice. Eu nu știu pentru cine din cetățeni nu este clar că numirea miniștrilor urmează a fi făcută printr-un compromis. În funcție de miniștri trebuie să fie persoane integre, persoane care nu sunt vizate în anchetele CNI-ului, nu sunt vizate în rapoartele ANRE-ului, persoane care au experiență în domeniul corespunzător pentru care urmează a fi responsabili și nu să fie cu studii superioare în cu totul alte domenii. Ne pare rău că Curtea Constituțională a încălcat inclusiv codul jurisdicției constituționale care este unicul act procedural pe care trebuie să se bazeze Curtea. Or, doi deputați nu au avut dreptul conform codului jurisdicției constituționale să inițieze o asemenea sesizare. Unicul organ consecvent de a iniția o astfel de sesizare a fost Parlamentul în baza unei hotărâri a Parlamentului semnat de către președintele acesteia. Noi nu înțelegem de când doi deputați sunt porta voce a prim-ministrului, în momentul în care acesta nu a făcut un asemenea demers”, a declarat Lebedinschi.

Acesta a mai spus că viitoarele acțiuni ale miniștrilor care vor fi numiți de către Filip sau Candu vor fi responsabilitatea actualei guvernări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram