/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Curtea Constituțională examinează cererea PDM privind suspendare lui Dodon

missing
24 septembrie 2018, ora 09:56

Dacă Curtea va constata circumstanțele pentru instituirea interimatului, atunci Silvia Radu și Nicolae Ciubuc urmează să fie numiți în funcție prin decretul Președintelui Parlamentului sau cel al Prim-ministrului.

Amintim că, Igor Dodon a refuzat să-i numească în funcție pe Silvia Radu și Nicoale Ciubuc care au fost înaintați de liderul PDM Vlad Plahotniuc pentru funcția de miniștrii ai Sănătății și Agriculturii după ce a anunțat demisia Svetlanei Ciubotari din și a lui Liviu Volconovici.

Șeful statului a mai fost suspendat pentru că a refuzat să numească în funcție miniștri sau să promulge anumite legi. Atunci, interimatul a fost asigurat de Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram