În viitorul Parlament ar accede doar patru formațiuni politice. Cel puțin așa arată datele sondajului realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor . Astfel, în Parlament ar intra PSRM, cu circa 36,6% din voturile respondenților, urmat de PAS, votat de 11,9% din participanții, partidul Democrat care ar acumula 11,2% la sondaj, și PPDA, care ar acumula 10,6%.

În același timp, sondajul arată că în cazul în care alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova s-ar desfășura în prima duminică, atunci s-ar prezenta cu siguranță la votare 55% din respondenți; probabil, se vor prezenta – 26%; nu se vor prezenta – 8%; sunt siguri că nu vor merge la scrutin – 5%; nu s-au determinat alte 6% din cei chestionați.

Sondajul „Internetul și procesul electoral din Republica Moldova” a fost realizat în perioada 1-12 septembrie 2018, pe un eşantion de 1191 respondenţi, din 77 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.