Șeful statului a răspuns la întrebarea retorică privind necesitatea președintelui pe care și-a spus-o președintele Parlamentului Andrian Candu după ce i-a învestit în funcție pe Silvia Radu și pe Nicolae Ciubuc. Potrivit lui Dodon, declarația lui Candu est cel puțin stranie, și o astfel de situație privind suspendarea unui președinte de țarp nu putea să se întâmple într-o țară europeană.

„Cred că dl Candu, cel care pe parcursul ultimului an şi jumătate a fost de câteva ori preşedinte interimar pentru 5 minute, și-a înţeles utilitatea sa politică. Aş vrea să-i răspund prin propriile sale cuvinte: aşa ceva nu putea să se întâmple într-o ţară europeană. Doar în Republica Moldova este cu putinţă ca un partid care a acumulat în alegeri 17% din voturi să controleze o majoritate parlamentară, iar preşedintele Parlamentului, ales de o coaliţie neclară din cîţiva deputaţi, să preia atribuțiile unui preşedinte ales de peste 800 de mii de cetăţeni. Declaraţia sa precum că Moldova, probabil, nu ar avea nevoie de preşedinte, este mai mult decît stranie. Aşa spuneau unioniştii care, la 7 aprilie, 2009, au incendiat, la Chişinău, clădirile Preşedinţiei şi a Parlamentului, declarînd că toate acestea le au la Bucureşti. Totuşi, tentativele de a substitui preşedintele ţării nu vor dura mult. În curând, vor avea loc alegerile parlamentare şi atunci aceşti oameni vor fi înlăturați pentru perioade mult mai îndelungate”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Amintim că, după ce a exercitat funcția de Președinte, Andrian Candu, președintele Parlamentului și-a exprimat regretul că șeful statului Igor Dodon nu a înțeles că nu are un cuvânt de spus în desemnarea miniștrilor. În același timp, acesta s-a întrebat dacă mai este necesară instituția prezidențială, în situația când atât Parlamentul, cât și Guvernul funcționează.