Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a dispus retragerea din comerț a 220 kilograme de ardei, 180 kilograme de roșii și 80 kilograme de castraveți, care nu corespund cerințelor minime de calitate. Retragerea a avut loc în urma controalelor inopinate la mai multe piețe din Chișinău în zilele de 24 – 26 septembrie.

Potrivit unui comunicat ANSA, controalele au avut loc în urma plângerilor venite la linia fierbinte de la consumatori cu privire la calitatea proastă și lipsa informației pentru cumpărătorii de fructe și legume.

Comercianții au fost atenționați asupra necesității de procurare a fructelor și legumelor etichetate. De asemenea au fost întocmite procese verbale de contravenție. În urma controalelor au fost depistate următoarele încălcări:

– Lipsa informației necesare pentru consumatori despre, originea produsului, calitatea, calibrul, categoria, anul recoltei și informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor;
– Informații incomplete despre fructele și legumele proaspete, astfel este imposibil de urmărit trasabilitatea lor;
– În depozit fructele și legumele neetichetate;
– Legume neconforme plasate spre comercializare;
– Expunerea în comercializare a fructelor și legumelor în stare de alterare.

Totodată, Agenția atrage atenția că va monitoriza în continuare respectarea cerințelor de calitate, comercializare și etichetare a fructelor și legumelor proaspete plasate pe piață.