Silvia Radu a răspuns la demersul angajaților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică care s-au plâns de rețineri salariale și a scris pe facebok că a dat indicații ca problema să fie rezolvată de urgență.

„Am aflat de problemele dumneavoastră, de faptul că nu ați primit salariile pe ultimele două luni. Am avut azi o ședință operativă cu factorii responsabili din minister și am dispus rezolvarea de urgență. Până luni, salariile dumneavoastră vor fi plătite. Îmi pare rău de situația prin care ați trecut și vă mulțumesc că m-ați informat. Sper ca, în viitor, să nu mai avem astfel de situații”, a scris proaspăta ministră a Sănătății pe pagina sa de facebook.

Precizăm că potrivit unui demers semnat de mai mulți angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, reținerile salariale constituie două luni. „Nu s-au achita salariile pentru lunile iulie și august 2018, dar deja se finalizează luna septembrie. La ședințele operative se anunță despre termenul salarizării, dar de fiecare dată se amână și nu primim banii pe card. Fiind bugetari, nu avem alte surse de existență în afară de salariu, dar sunt diverse cheltuieli zilnice și lunare, care trebuiesc achitate necondiționat”, spun angajații.

Sursa: sanatate.info