/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Iohannis: Angajamentul proeuropean al R. Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor, esenţiale pentru opţiunea europeană

missing
28 septembrie 2018, ora 10:05

„Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susţinerea opţiunii europene, a modernizării şi a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor săi. În acest sens, preşedintele României a evidenţiat că angajamentul proeuropean al Republicii Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale”, arată Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful a subliniat importanţa unei bune comunicări strategice atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi cu cetăţenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă şi, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE şi a rezultatelor concrete obţinute în acest proces.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit în mod deosebit preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant şi substanţial acordat de ţara noastră parcursului european al Republicii Moldova şi l-a asigurat de hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană şi de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Premierul Republicii Moldova a exprimat şi interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic şi cel al transporturilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram