/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ La Chișinău va avea loc premiera filmului Plus Minus Unu. Programul proiecțiilor

missing
28 septembrie 2018, ora 12:22

„Filmul relatează sistuația despre sistemul medical din Republica Moldova si deficiențele acestuia, dar totodată, pune în vizor și problema tinerilor specialiști. Chiar dacă am ales să vorbesc despre medicină, subiectul este unul universal și poate fi perceput de toți. Contextul este altul, mecanismele aceleași!”, menționează Ion Borș, regizorul filmului Plus Minus Unu.

Programul proiecțiilor:

– 5 octombrie. | ora 20:00 | sala 6 – Patria Multiplex
– 6 octombrie. | ora 18:00 | sala 3 – Patria Multiplex
– 7 octombrie. | ora 16:00 | sala 1 – Patria Loteanu

Plus Minus Unu – scurtmetraj autohton regizat de Ion Borș în baza scenariului Marianei Starciuc. Filmul descrie istoria unui medic-rezident care depistează că unui pacient i s-a pus un diagnostic greşit, iar acum nu mai poate fi salvat. Chiar dacă este ameninţat de administraţia spitalului, chiar dacă riscă să fie exclus de la studii, să rămână fără serviciu şi fără locuinţa socială, rezidentul deconspiră greşeala comisă de colegii săi influenţi, alegând să lupte de unul singur împotriva unui sistem corupt şi defectuos.

Filmul Plus Minus Unu a fost inclus în secțiunea non-competitivă de scurtmetraje ”Short Film Corner” din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, iar în luna noiembrie urmează premiera internațională la un important festival de film din Germania acreditat de FIAPF.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram