/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Video/ Ciclonul Zorbas a lovit Grecia. Ploi puternice şi valuri de 11 metri înălţime în larg. Mii de turişti încercau să părăsească Insula Santorini

missing
29 septembrie 2018, ora 18:28

Potrivit ultimelor informaţii, Grecia a fost lovită în urmă cu puţin timp de ciclonul Zorbas, cu ploi puternice şi mare agitată. Primele imagini video au fost postate de localnici şi agenţii meteo din oraşul Kalamata, aflat în sudul peninsulei Peloponez, dar şi din insula Creta, scrie Mediafax.

Potrivit meteorologilor, vânturile din ochiul ciclonului vor ajunge la nivelul 11 pe scara Beaufort şi se preconizează că vor crea valuri de 11 metri înălţime în largul mării.

Pasagerii sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile portuare sau agenţiile de voiaj înainte de plecare pentru a se asigura că vor avea loc călătoriile programate.

Autorităţile îndeamnă publicul să manifeste o prudenţă deosebită şi să urmeze cu atenţie instrucţiunile serviciilor de urgenţă de stat cu privire la modul de protejare împotriva furtunii.

Potrivit unor imagini postate de utilizatori pe Twitter, mii de turişti încearcau să părăsească Insula Santorini, înainte ca ciclonul Zorbas să ajungă şi în insula din Marea Egee.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram