După furtuna Xenophon care a afectat Grecia la începutul acestei săptămâni, meteorologii au anunţat un ciclon numit Zorbas, care s-a mutat sâmbătă dinspre sud, afectând Peloponezul, Creta, Attica şi Evia de Est, precum şi o mare parte din Marea Egee, relatează site-ul greekcitytimes.com.

Potrivit ultimelor informaţii, Grecia a fost lovită în urmă cu puţin timp de ciclonul Zorbas, cu ploi puternice şi mare agitată. Primele imagini video au fost postate de localnici şi agenţii meteo din oraşul Kalamata, aflat în sudul peninsulei Peloponez, dar şi din insula Creta, scrie Mediafax.

Potrivit meteorologilor, vânturile din ochiul ciclonului vor ajunge la nivelul 11 pe scara Beaufort şi se preconizează că vor crea valuri de 11 metri înălţime în largul mării.

Pasagerii sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile portuare sau agenţiile de voiaj înainte de plecare pentru a se asigura că vor avea loc călătoriile programate.

Autorităţile îndeamnă publicul să manifeste o prudenţă deosebită şi să urmeze cu atenţie instrucţiunile serviciilor de urgenţă de stat cu privire la modul de protejare împotriva furtunii.

Potrivit unor imagini postate de utilizatori pe Twitter, mii de turişti încearcau să părăsească Insula Santorini, înainte ca ciclonul Zorbas să ajungă şi în insula din Marea Egee.