Ambasada Republicii Moldova la Atena atenționează cetățenii moldoveni,  care se află sau care doresc să călătorească în Republica Elenă, despre atenționarea Serviciului de Meteorologie elen, privind  înrăutățirea vremii pe întreg teritoriu al Greciei, până pe 30 septembrie, inclusiv.

În această perioadă se înregistrează ploi puternice și furtuni, cu intensificări ale vântului, în rafale de până la 95km/h și valuri de peste 10-12m. Cele mai afectate sunt regiunile: Sudul Mării Ionice, regiunea Peloponez, în special  zonele de Sud și Est ale țării, insulele Ciclade, Creta, Evia, precum și Estul zonei continentale, inclusiv regiunea  Attica.

Vineri, 28 septembrie, Guvernatorul regiunii Attica a decis ca toate școlile să rămână închise. Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă informează că, în prezent, se înregistrează patru fronturi de incendiu în plină desfășurare pe insula Kefalonia.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, pot apela linia de urgența a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă, la numărul de telefon: +30 699 793 9458.