/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Participanții la protestul permanent „OccupyGuguță” cer examinarea valorii arhitecturale a Cafenelei Guguță

missing
30 septembrie 2018, ora 08:05

„Am fost întrebați de mai multe ori dacă credem că clădirea Cafenelei Guguță are valoare ca patrimoniu cultural sau arhitectural. Noi zicem că da – e o clădire conceptuală, cu un stil unic. Dar noi nu suntem grup abilitat cu protecția patrimoniului și din acest motiv azi am trimis o solicitare Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Științe ca să se expună pe marginea acestei chestiuni. Așteptăm răspunsul lor”, scrie pe pagina de Facebook a protestatarilor.

În solicitare se menționează că înscrierea acestei clădiri în Registrul Minumentelor patrimoniului cultural, dacă aceasta are o asemenea valoare, ar contribui la protejarea clădirii, la începerea lucrărilor de restaurare și la punerea ei în valoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram