/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Slovacia: Asasinarea jurnalistului Kuciak ar fi fost ordonată de o femeie, „marionetă” a unui cunoscut om de afaceri

01 octombrie 2018, ora 14:13

Asasinarea jurnalistului şi a logodnicei sale în luna februarie a declanşat importante manifestaţii împotriva guvernului de la Bratislava care au dus la demisia premierului Robert Fico.

Jurnalul slovac Dennik N crede a şti că această femeie a “ordonat” asasinarea lui Jan Kuciak şi a Martinei Kusnirova.

“Putem confirma că femeia identificată ca A.Z. a fost acuzată de infracţiunea deosebit de gravă de complicitate la crimă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a procuraturii, Andrea Predajnova, într-un comunicat.

Potrivit avocatului familiei Kuciak, fostul ministru al justiţiei şi de interne Daniel Lipsic, citat de televiziunea locală Markiza, suspecta a jucat mai mult un rol de intermediar, “în timp ce ucigaşul s-ar putea să nu-l cunoască deloc pe cel care a ordonat crima”.

Ea lucra ca interpretă de italiană pentru controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, ale cărui activităţi au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak.

Potrivit presei locale, fiul lui Marian Kocner este căsătorit cu fiica femeii reţinute vineri la Komarno (sud).

Trei indivizi reţinuţi cu o zi înainte la Kolarovo, un mic oraş în aceeaşi regiune de la graniţa ungaro-slovacă, la est de Bratislava , un fost anchetator de poliţie, un fost militar şi un om de afaceri, au fost acuzaţi, de asemenea, de “crimă cu premeditare” în dosarul Kuciak.

Duminică, un tribunal din Banska Bystryca a decis plasarea în arest provizoiu a celor patru suspecţi, inculpaţi de poliţie în această primă etapă a procedurii.

Ultimul articol publicat de Jan Kuciak, la 9 februarie, descria o posibilă fraudă fiscală legată de un complex de apartamente de lux la Bratislava, în centrul unui scandal politic anul trecut, şi se referea la tranzacţii suspecte efectuate de societăţi având legături cu Marian Kocner.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram