/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Guvernul a decis cine este noul acționar majoritar la cea mai mare bancă din Moldova

missing
02 octombrie 2018, ora 08:42

E vorba de 426.365 de acțiuni noi emise de MAIB, cea mai mare din Moldova, cumpărate două luni în urmă de Agenția Proprietății Publice la un preț total de 450,03 milioane lei.

Prețul inițial de vânzare stabilit este de 451,43 milioane lei, adică cu 1,5 milioane lei mai mult decât a plătit. Diferența se datorează costurilor suportate de APP la cumpărarea-vânzarea acestor acțiuni.

În ajun în cadrul unei întrevederi cu Francis Malige, directorul executiv al Departamentului Instituții Financiare BERD, premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință în special pentru participarea băncii la preluarea Victoriabank și Moldova-Agroindbank.

Cine sunt investitorii ce iau locul lui Platon

Heim Partners urmează să achiziționeze acțiunile MAIB de la Guvernul Republicii Moldova în cadrul licitației publice desfășurată la Bursa de Valori a Moldovei, în perioada 2-4 octombrie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram