Ministerul Economiei și Infrastrurii anunță că contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de peste 41% de acțiuni nou-emise de Moldova-Agroindbank va fi semnat între Guvernul Republicii Moldova și Consorțiumul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital), scrie Mold-Street.

E vorba de 426.365 de acțiuni noi emise de MAIB, cea mai mare din Moldova, cumpărate două luni în urmă de Agenția Proprietății Publice la un preț total de 450,03 milioane lei.

Prețul inițial de vânzare stabilit este de 451,43 milioane lei, adică cu 1,5 milioane lei mai mult decât a plătit. Diferența se datorează costurilor suportate de APP la cumpărarea-vânzarea acestor acțiuni.

În ajun în cadrul unei întrevederi cu Francis Malige, directorul executiv al Departamentului Instituții Financiare BERD, premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință în special pentru participarea băncii la preluarea Victoriabank și Moldova-Agroindbank.

Cine sunt investitorii ce iau locul lui Platon

Heim Partners urmează să achiziționeze acțiunile MAIB de la Guvernul Republicii Moldova în cadrul licitației publice desfășurată la Bursa de Valori a Moldovei, în perioada 2-4 octombrie 2018.