/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pretindeau că au influență asupra angajaților SIS și CNA. Doi cetățeni străini, pe banca acuzaților pentru trafic de influență

02 octombrie 2018, ora 10:46

Potrivit Procuraturii Anticorupție, temei pentru pornirea urmăririi penale a servit plângerea denunțătorului, căruia i-a fost extorcată, de către învinuiți, suma de 4000 de euro, în vederea minimalizării răspunderii penale a altor două persoane învinuite într-o altă cauză penală, de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.326 din Codul penal, examinată de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție.

Astfel, cei doi cetățeni străini dădeau asigurări că au influență asupra persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SIS și CNA și le vor determina să adopte o hotărâre favorabilă, exprimată prin aplicarea unei amenzi, în privința învinuiților pe cauza penală respectivă, motiv pentru care, au primit, în câteva tranșe, suma de 4000 euro.

Din materialele cauzei rezultă că, denunțătorul și învinuiții se cunoșteau de mai mult timp, între ei existând relații de afaceri, primul datorându-le o sumă considerabilă de bani, iar conform declarațiilor învinuiților, scopul urmărit prin extorcarea banilor, era de a își restitui o parte din datorii.

Menționăm că, învinuiții și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, aceștia riscând o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram