Un bărbat din Chișinău a fost amendat pentru că a efectuat un apel fals la 112. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în timp ce inspectorii de patrulare erau implicați în serviciul de menținere a ordinii publice, pe strada Renașterii din capitală, un cetățean care avea cu un comportament inadecvat în adresa inspectorilor de patrulare a făcut un apel la 112 invocând că aceștia sunt sub influența băuturilor alcoolice.

În urma apelului, un alt echipaj s-a deplasat la fața locului și au condus bărbatul, dar și inspectorii la Brigada de Patrulare a INP. Aceștia au fost supuși testului de alcoolemie „Drager”. În rezultat, s-a dovedit că inspectorii de patrulare nu erau în stare de ebrietatea, având 0,00 mg/l în aerul expirat, iar bărbatul având 0,58 mg/l alcool. Astfel, persoana care intenționat a făcut chemarea falsă a fost sancționată conform legislației în vigoare cu o amendă în sumă de 800 lei.

Inspectoratul Național de Patrulare aduce la cunoștința tuturor cetățenilor că apelurile intenționate false a serviciilor specializate se sancționează conform codului contravențional art.342 cu amendă de la 600 la 1 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.