Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, îi cere Președintelui Parlamentului amânarea audierilor parlamentare pe tema fraudei bancare. Solicitarea se regăsește într-o scrisoare oficială copia căreia a fost obținută de reporterii Deschide.MD. Membrii Biroului Permanent urmează să se întrunească la ora 14 pentru a lua o decizie finală pe marginea acestui subiect.

Zumbreanu invocă faptul că echipa managerială a CNA este activ implicată în activitatea de evaluare pe care o desfășoară în această perioadă misiunea Moneyval. Având în vedere că șeful CNA este numit în funcție prin votul Parlamentului, Zumbreanu își declară disponibilitatea de a veni la raport în oricare altă zi pe care o va decide plenul.

Foto: deschide.md

Amintim că și Procurorul General Euduard Harunjen a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului Andrian Candu prin care îl informează că Procuratura Generală se află în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților de a se prezenta în ședințele Plenare în legătură cu solicitarea deputaților de a prezenta detalii privind cauzele penale legate de furtul miliardului. Detalii AICI.

Amintim că la ședința plenară din joi, 27 septembrie, solicitarea socialiștilor de a audia procurorul General și șeful CNA în Parlament în legătură cu furtul miliardului și raportul Kroll a fost susținută de 52 de deputați. Astfel, audierea acestora a fost programată pentru ședința din 4 octombrie.