Cel puţin 1.407 persoane au murit şi alte sute sunt în continuare dispărute în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care a afectat insula indoneziană Sulawesi, au anunţat autorităţile indoneziene, informează mediafax.ro.

Aproximativ 2.500 de persoane au fost internate în spital cu răni grave, iar peste 61.000 de persoane au fost obligate să îşi părăsească locuinţele din oraşul Palu, cel mai afectat în urma seismului.

Reprezentanţii Crucii Roşii au anunţat că peste 1.6 milioane de persoane de pe insulă au fost afectate.

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că cel puţin 200.000 de persoane au nevoie urgentă de ajutor. Supravieţuitorii se confruntă cu lipsa de apă potabilă, mâncare şi electricitate. De asemenea, rutele de transport au fost complet distruse, lucru care face operaţiunea de salvare mult mai dificilă.

Bilanţul victimelor este în creștere, autorităţile fiind de părere că mai mulţi oameni ar putea fi îngropaţi în două cartiere din Palu, care sunt greu de pătruns în urma cutremurulelor.

Indonezia a solicita, luni, ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului şi tsunamiului.

Foto: news.un.org

Foto: twitter/ Reuters Top News

Foto: twitter/ Reuters Top News

Foto: twitter/ China Xinhua News

Foto: twitter/ TicToc by Bloomberg