/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vesela de unică folosință ar putea fi interzisă în Republica Moldova

missing
03 octombrie 2018, ora 13:28

Încălcarea prevederilor va fi sancţionată cu amendă de până la 4 500 de lei pentru persoanele fizice sau de până la 12 000 de lei pentru persoanele juridice.

Obiectele din plastic nereciclabil constituie o sursă de gunoi pentru comunităţi, în timpul arderii emit gaze toxice, pot sufoca sau întrerupe digestia animalelor care le consumă, iar degradarea plasticului are loc între 100 şi 400 de ani.

Anterior, a fost completată legislația națională cu prevederi prin care s-a interzis, începând cu 1 ianuarie 2019, utilizarea și comercializarea pungilor de plastic.

Potrivit strategiei de mediu pentru anii 2014-2023, protecţia mediului constituie o problemă de o importanţă globală, deoarece pretinde în mod direct condiţiile de viaţă şi sănătatea a populaţiei.

Proiectul urmează a fi discutat și votat în plenul Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram