Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru completarea Codului Muncii cu norme care prevăd ca în data de 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită și Ziua Europei. Proiectul a fost remis spre reexaminare de către șeful statului. Iar, Dodon deja a anunțat că nu va promulga legea, afirmând că deputații au menținut votul intenționat în legătură cu viitoarele alegeri parlamentare.

„O nouă provocare a majorității parlamentare a avut loc în Parlament, care a a votat repetat legea privind celebrarea Zilei Europei pe 9 mai. Acest lucru se realizează în mod intenționat în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. În nici un caz nu voi semna această lege. Pentru mine, milioane de compatrioți ai mei, ai căror părinți, bunicii și străbunicii au trecut prin război, care trăiesc datorită eroismului războinicilor victorioși, 9 mai va rămâne pentru totdeauna Ziua Victoriei. Aceasta este o sărbătoare sfântă pentru fiecare dintre noi”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

El a mai declarat că la 9 mai anul viitor va fi o altă legislatură și un alt guvern care va restabili, la data de 9 mai, singura zi de sărbătoare – Ziua Victoriei.