Starea tehnică a 30 de unităţi de transport de rută de la Gara de Nord a fost verificată de poliției. Oamenii legii au depistat mai multe încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

În urma verificărilor au fost întocmite 11 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și trei puncte de penalizare, iar trei unitați de transport au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și neadmiterea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.