/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Andrian Candu, Irakli Kobakhide și Andriy Parubiy au semnat statutul Adunării interparlamentare Moldova, Ucraina, Georgia. Vezi ce prevede acesta

missing
06 octombrie 2018, ora 10:07

Asambleea interparlamentară Moldova, Georgia, Ucraina va avea un statut consultativ și va facilita colaborarea pentru politici comune de securitate, implementarea reformelor și apropierea de UE. Printre prioritățile Adunării interparlamentare este promovarea activă a poziției celor trei state pe arena internațională și cooperarea împotriva dezinformării și propagandei. Adunarea interparlamentară se va reuni o dată pe an în fiecare stat prin rotație.

La sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina, Andrian Candu a făcut apel către Uniunea Europeană și Statele Unite să susțină în continuare aceste trei țări pe calea dificilă a reformelor democratice.

Potrivit lui, Moldova înțelege că, din perspectiva viitoarelor alegeri, amenințările hibride vor ținti cele mai sensibile zone și se va încerca subminarea evoluțiilor democratice din țară. Pentru aceasta sunt necesare instrumente suplimentare, răspunsuri coordonate și este nevoie de solidaritate pentru a face față provocărilor. „Chem Adunarea interparlamentară Moldova, Georgia, Ucraina să acționeze într-o manieră coordonată și practică pentru a îmbunătăți capacitatea celor trei state de a răspunde provocărilor comune și pentru a crește nivelul de securitate în regiune. Este important să continuăm pe dimensiunea parlamentară să promovăm interesele celor trei țări pe arena internațională”, a spus șeful legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram