Transportatorii de mărfuri și pasageri se vor putea afla mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei. Un protocol în acest sens a fost semnat de Moldova și Ucraina la întrevederea premierilor celor două țări, Pavel Filip și Volodymyr Groysman, care a avut loc în marja reuniunii șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, documentul va rezolva problema legată de termenul maxim de 90 de zile, în care cetățenii moldoveni se puteau afla în Ucraina. „Odată cu semnarea acestui protocol se rezolvă această problemă pentru transportatorii de mărfuri și pasageri din Moldova. Acest document, precum și acordurile de liberalizare a transportului auto și avia între țări urmează acum să fie ratificate de Rada Supremă a Ucrainei”, a menționat Pavel Filip.

Pe domeniul ecologiei, partea ucraineană a ratificat Acordul de la Roma, în baza căruia a fost creată o Comisie comună moldo-ucraineană, care se ocupă doar de ecologie. Premierii și-au propus să soluționeze și problemele legate de demarcarea frontierei, recunoașterea reciprocă a proprietății și definitivarea Acordului de funcționare a Complexului Hidroenergetic Nistrean.